Club Sportif “JELESNITCHARSKY” Roustchouk – Bulgarien

На 1 ноември 1936 г. ЖСК (Русе) побеждава с 5:1 Добруджа (Русе) в среща за първенството на Русенска Окръжна Спортна Област за сезон 1936/37. Представяме ви тимовият лист на железничарите от проведения предсъстезателен медицински преглед, отпечатан на официална бланка на клуба. В скоби сме дописали позициите на играчите, според историческите данни, с които разполагаме. ЖСК играе по системата WM, преведена на днешен език – 2-3-2-3. Тази модерна за времето си тактическа формация позволявала отборът да напада със седем играчи и да се брани също с толкова, като средната линия и крилата преливали от защита в нападение и обратно. Заслугата за това е на Георги Пармаков, треньор на ЖСК (Русе) в онези години.

Според тимовия лист вратарят Петър Станчев е отпаднал вероятно в последния момент. Отдолу на ръка е дописан Стефан Калинов, най-добрият вратар на ЖСК през 30-те години, за когото е уточнено: „да се представи картотеката му“.

Останалите по ред на номерата са:
2. Стоил Русев /ляв бег/
3. Стефан Чолаков /десен бег/
4. Любен Вълчев /десен халф/
5. Атанас Балбузанов /център халф/
6. Кирил Панов /ляв фалф/
7. Васил Денев /дясно крило/
8. Димитър Гурбанов /десен инсайд/
9. Георги Милев /център форуард/
10. Мильо Милев /ляв инсайд/
11. Лазар Башев /ляво крило/
Резерви
Станислав Александров
Борис Дюлгеров /юноша/

ЖСК 1936
Тимов лист на ЖСК (Русе) от 1 ноември 1936 г.
Лист за проведен предсъстезателен медицински преглед на футболния тим на ЖСК (Русе) преди срещата срещу Добруджа (Русе) за първенството на Р.О.С.О. Двубоят, проведен на 1 ноември 1936 г., завършва при резултат 5:1 в полза на железничарите. © Репродукция: Нанко Нанев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *