От пресата: „В Русе кипи интензивен спортен живот“

В брой 565 от 10 февруари 1933 г. столичният вестник „Спорт“ публикува своята „анкета“ по спорта в Русе.

Автор на „анкетата“ е спортният деятел и сътрудник на вестника Маноли Зилберман. В първите на дни на февруари той пътува по работа до Букурещ във връзка с организирането на Балканската купа през същата година от северната ни съседка.

Използвайки този повод Зилберман, спира за няколко дни в Русе. На 4 февруари даже присъства на бала на местния Спортен клуб „Напредък“, даден в салоните на Военния клуб. Събитието е масово посетено от градския елит. Присъства и председателят на Българската национална спортна федерация /БНСФ/ Димитър Иванов.

Маноли Зилберман ни дава една „моментна снимка“ на русенския спорт, така както го е видял като организация в началото на 1933 г. Дадени за подробности от живота на организираните при БНСФ по това време шест спортни клуба – „Напредък“, „Левски“, „Раковски“, „Ангел Кънчев“, ЖСК и „Черни Лом“, както и за местната структура на БНСФ – Русенската окръжна спортна област /РОСО/.

Обърнато е внимание и на спортен клуб „Банковски“, намиращ се по това време все още извън редовете на спортната федерация.

"Спортно Русе"

Една статия, подготвена от екипа на "Спортно Русе"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *