От пресата: „Спортът в Русе през 1935 г.“

В броя си от 27 януари 1936 г. столичният вестник „Левски“ препечатва материал на русенския всекидневник „Русенска поща“. Статията представлява кратък обзор на спортния живот в града през изтеклата 1935-а година.

В прегледа на събитията в отделните спортове лъха усещането за едно „затишие“, което за радост ще се окаже „затишие пред буря“, защото през следващите 1936-а и 1937-а русенският спорт ще отбележи значими успехи. Например: през 1937-а година нашият „Левски“ става вицешампион по футбол на Царство България.

Единственият международен мач с участието на отбор от Русе през годината е разгромната победа на „Левски“ над гюргевския „Аквила“ с 10:2.

От междуградските приятелски срещи внимание заслужава гостуването на бургаския „Черноморец“ в Русе за мачове срещу „Напредък“ /загуба с 1:4/ и „Левски“ /победа за нас с 5:3/. Други значими двубои са тези в Пловдив, където нашият „Левски“ гостува на тамошните „Марица“ /победа за нас с 4:2/ и „Ботев“ /загуба с 0:3/.

В леката атлетика русенските атлети Константин Новаков /Диндата/, В. Върбанов, Карл Нойвирт и Никола Калинков правят фурор на Държавното първенство в София и са включени в проекто-състава на националния отбор на България за участие на Балканските игри в Цариград. За съжаление поради внезапната смърт на председателя на БНСФ Димитър Иванов в навечерието на игрите нашето участие там е отменено във връзка с обявения траур.

"Спортно Русе"

Една статия, подготвена от екипа на "Спортно Русе"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *